Workshops Lezingen High Tea Etiquette Wijnproeverij

Wijnproeverij Groningen

Culinette organiseert wijnproeverijen die met name in de provincie Groningen worden gegeven, maar in overleg is een wijnproeverij buiten Groningen op locatie ook mogelijk. De wijnproeverij wordt altijd gegeven door een erkend vinoloog van Culinette.

Alles over wijn kiezen, wijn kopen, wijn schenken en wijn drinken.

Wijn proeven kan iedereen. Bij een wijnproeverij leer je het proeven van wijn, het bepalen van de kleur, geur en smaak. Dit is een belevenis op zich.

Wat gebeurt er nu eigenlijk in een wijnproeverij van Culinette? We gaan door middel van ons smaak- en reukorgaan vaststellen of de wijn voldoet aan de eigenschappen, die hij behoort te bezitten. Ook het oog speelt daarbij een belangrijke rol. Hiermee bepalen we namelijk de kleur, de helderheid en de viscositeit van de wijn. Het doel van de wijnproeverij is het vaststellen of de wijn goed van kleur, geur en smaak is.

Bij een wijnproeverij van Culinette kunnen beginnende en meer gevorderde wijnliefhebbers hun kennis van wijn uitbreiden om zo nog meer te kunnen genieten van de grote variatie aan heerlijke wijnen, die de wijnwereld ons te bieden heeft. Naast het informatieve deel is ook een belangrijk onderdeel van de wijnproeverij natuurlijk het sociale deel namelijk het samen genieten van de wijn en de onderlinge gezelligheid.

De wijnproeverij kan tenslotte een thema hebben Voorbeelden hiervan:
-wijnproeverij van Nederlandse wijn
-wijnproeverij van Europese wijnen
-wijnproeverij van Spaanse wijn ( ev. met tapas)
-wijnproeverij van nieuwe wereldwijnen
-wijnproeverij van wijnen uit Zuid-Afrika
-wijnproeverij: vergelijking van Franse en nieuwe wereldwijnen

In overleg kan het thema met Culinette worden besproken. De wijnproeverij kan op een op locatie worden georganiseerd in Nederland.

Voor maximaal wijn- en tafelplezier een wijnproeverij van Culinette.

Extra
Eventueel kunnen de wijnen met bijpassende borrelhapjes worden gecombineerd.

Naast de wijnproeverij is het ook mogelijk om een wijncursus te volgen van 3 lessen.

Zie voor data waarop de wijnproeverij wordt gehouden de actuele pagina.


Copyright © 2006 Culinette