Workshops Lezingen High Tea Etiquette Wijnproeverij

Als we binnenkomen in het huis in Delfzijl komt de geur van versgebakken brood ons tegemoet. Hetty verwelkomt ons met een brede lach en zegt:" Als de kinderen in het weekend langs komen zorg ik altijd dat er iets lekkers in huis is". Wij verwachten eigenlijk niet anders van een kookdocent. Bij de thee serveert ze lekkere zelfgebakken scones en beginnen we het interview.

Hoe ben je ertoe gekomen om dit bedrijf te beginnen?
Op mijn 26e woonde ik in een flatje in Groningen. Naast mij woonde een oudere man die zijn vrouw net verloren had en iedere dag at hij een boterham met een gebakken ei. Ik leerde hem koken en voor ik het wist stond ik met een aantal van zijn vrienden in de keuken en ik had hier erg veel plezier in. Dit is uitgegroeid tot Culinette.

Welke cursus vind je nu zelf het leukst om te geven?
Tja, dat kan ik eigenlijk niet zeggen. Ze zijn allemaal erg leuk, maar op dit moment geniet ik het meest van het 'correct zakendiner'.

Hoe weet je of een gerecht het waard is om in een cursus opgenomen te worden?
Ik laat al mijn nieuwe gerechten eerst proeven door mijn man Pieter. Hij is een echte fijnproever en ik hecht veel waarde aan zijn oordeel. Als Pieter iets niet lekker vindt komt het er niet in.

Gaat er bij jou thuis wel eens iets mis als jij kookt?
Ik moet bekennen dat de aardappeltjes nog wel eens wat zwart willen worden aan de onderkant en ik vergeet soms dat er nog iets in de oven staat. Oeps, de broodjes!

Het interview wordt abrupt afgebroken en Hetty rent naar de keuken. Bij het afscheid nemen ruiken we de geur van verbrand brood...<
Copyright © 2006 Culinette