Workshops Lezingen High Tea Etiquette Wijnproeverij

Etiquette Groningen

Culinette geeft etiquette workshops en etiquette diners in Groningen, maar ook buiten Groningen op locatie. Zowel particulieren als bedrijven behoren tot de doelgroep. Zoekt u een etiquette workshop in Groningen of Drenthe, dan bent u bij Culinette aan het juiste adres. Culinette verzorgt namelijk al 15 jaar etiquette workshops in Groningen en Drenthe. De etiquette workshops worden gegeven in de stad Groningen, bij Culinette thuis in Delfzijl (ca. 30 minuten vanaf Groningen) of bij de klant. Dit laatste kan zijn in Groningen of in Drenthe. In sommige gevallen kan ook een etiquette workshop buiten Groningen of Drenthe worden gegeven, neem hiertoe contact op met Culinette.


Tijdens de etiquette workshop zullen de volgende thema's worden behandeld:
Presentatie en houding
Tutoyeren, kennismaking en eerste indruk
Tafelschikking en tafeletiquette
Speechen en toasten

Bij de ontvangst van de etiquette workshop krijgt u een lekker kopje koffie of thee met Culinette gebak en er wordt afgesloten met een glaasje wijn.

Uitgebreide informatie over de etiquette workshop

Hoe het hoort, hoe het mag en hoe het allang niet meer is Wat is ook weer de etiquette ? Etiquette: ouderwets of nog steeds actueel?

Culinette zet voor u op een rijtje welke omgangsregels de laatste decennia veranderd zijn en welke onverminderd van kracht blijven! De belangstelling voor etiquette is nog steeds stijgende na de “losse”jaren zestig en zeventig en de hernieuwde interesse voor normen en waarden in de jaren tachtig. Op de drempel van de 21e eeuw is in 1999 een herziene uitgave van “Hoe hoort het eigenlijk” van Reinildiz van Ditzhuyzen verschenen op de voet gevolgd door een stortvloed van andere publicaties van nieuwe etiquette-autoriteiten.

De belangstelling voor etiquette is dus nog steeds stijgende. Culinette merkt dit door een toenemende vraag naar de etiquette workshop en het etiquette diner. Ook omdat het leven nu eenmaal veel plezieriger is voor iemand die de etiquette kent en zich zich in elk gezelschap thuisvoelt. Daarbij komt dat een zekere positie in het zakenleven en het zich bewegen in bepaalde sociale circuits van mensen verlangen dat ze weten hoe het hoort. Hoort en niet moet, want goede omgangsvormen zijn geen starre gedragsregels meer, maar richtlijnen.

Culinette vindt de etiquette ook in het zakenleven erg belangrijk. Zij ziet de zakelijke etiquette als een tool om een organisatie te onderscheiden van soortgelijke ondernemingen. Etiquette is de sleutel tot succes. De nieuwste gedragsregels worden in de etiquette workshop en in het etiquette-wijndiner besproken. Er kan aandacht worden besteed aan -etiquette in communicatie-vormen, zoals ook internet en mobiele telefoon -eten en drinken -zakelijke etiquette: omgang en ontvangst zakenrelaties, zakenlunch en zakendiner -presentatie -houden van speeches of presentaties -etiquette van wijnproeven, combinatie van wijn en spijs.

Neem voor meer informatie over de etiquette workshop vrijblijvend contact op met Culinette.Zakendiner 1


Zakendiner 2
Copyright © 2006 Culinette